News

A e dini ndryshimin mes vintage dhe retro?

A e dini ndryshimin mes vintage dhe retro?

Shumë njerëz me siguri nuk e dinë ndryshimin mes vintage dhe retro. Kanë ngjashmëri, por nuk janë e njëjta gjë.

Vintage përdoret për të përshkruar artikujt, sendet, veshjet dhe çdo orendi tjetër që është bërë shumë vite më parë, zakonisht midis 10-100 viteve.

Ndryshe nga veshjet vintage, rrobat retro nuk i referohen një periudhe kohe specifike. Në vend të kësaj, retro lidhet me stilin në të cilin janë bërë artikujt. Veshjet që janë bërë së fundmi me synimin për të imituar modën e së shkuarës konsiderohen si retro.

Shumë dyqane veshjesh përpiqen të rikthejnë tendencat e mëparshme duke krijuar rroba që ishin në modë gjatë viteve 1980 ose 1990, për shembull. Këto artikuj janë retro dhe jo vintage.

Veshjet retro ofrojnë një mënyrë që stilet dhe modelet vintage të kthehen në modë.

Fjala "antike" është një tjetër që shpesh përdoret në vend të "vintage" dhe "retro", por ka gjithashtu një kuptim tjetër. Veshja nuk mund të jetë antike nëse nuk është bërë të paktën 100 vjet më parë.

E meqë ra fjala te retro, mos harroni të eksploroni koleksionin tonë të fundit, koleksionin e Parisit - një koleksion ëndrrash, i cili përmban edhe veshje të frymëzuara nga vajzat franceze dekada më parë.

Shkruaj një përgjigjie

Adresa juaj nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë cilësuar *