News

Këpucët e para me takë u bënë për burrat dhe jo për arsyen që mendoni ju

Këpucët e para me takë u bënë për burrat dhe jo për arsyen që mendoni ju

Këpucët me takë janë padyshim një element i rëndësishëm në dollapin e vajzave/grave, por nuk ka qenë gjithmonë kështu.

E kishit marrë me mend se të parët që veshën këpucë me takë ishin burrat? Qëllimi i tyre nuk lidhej shumë me estetikën, por me funksionin.

Takat në pjesën e pasme të çizmeve të burrave përdoreshin gjatë kalërimit, në mënyrë që të mos binin.

Në ditët e sotme, burrat ndodh të veshin këpucë me paaak takë, por gratë janë ato që “mbajnë kurorën” për gjatësinë e takave.

Për kuriozitet: Këpuca më e madhe është 3,96 m e gjatë dhe ka një takë prej 2,82 m.

Shkruaj një përgjigjie

Adresa juaj nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë cilësuar *