News

The Little Black Dress! Si ky fustan ndryshoi historinë

The Little Black Dress! Si ky fustan ndryshoi historinë

Sot, mund të jetë një nga veshjet më të zakonshme dhe të preferuara për të gjitha vajzat dhe gratë, por dikur, bëri revolucion në modë.

Coco Chanel skicoi fustanin e famshëm Little Black Dress (LBD) në vitin 1926. LBD i referohet çdo fustani të zi, të shkurtër ose në gjatësi mesatare, i përshtatshëm për pothuajse çdo rast.

Ajo e prezantoi fustanin në një kohë kur shumë stilistë të tjerë po përdornin printet, modelet dhe ngjyrat. Tradicionalisht, ata që punonin si shërbëtorë mbanin rroba të thjeshta të zeza. Por Chanel ndryshoi gjithçka.

Duke kombinuar një veshje të thjeshtë me aksesorë luksozë, si gjerdan dhe çanta, lindi një element i ri i modës.

Vetë Chanel tha: "Dikush mund të vishet më shumë seç duhet, por nuk mund të vishet kurrë më shumë elegant seç duhet". Me little black dress, kushdo që e vesh nuk vishet kurrë më shumë seç duhet, por vishet gjithmonë me elegancë.

Shkruaj një përgjigjie

Adresa juaj nuk do të publikohet. Fushat e kërkuara janë cilësuar *